Podjetje KMG Podlehnik, d. o. o. je družinsko podjetje, ki ga je ustanovil Alojz Grabrovec. Ukvarjajo se s proizvodnjo kmetijske, vinogradniške in sadjarske mehanizacije ter z drugo kovinsko galanterijo. Alojz Grabrovec je pričel svojo delovno pot v proizvodnem podjetju Olga Meglič na Ptuju, kasneje pa je bil delovodja obrata v Dobrini. Po stečaju podjetja je pričel razvijati lastno podjetje. Nadaljeval je na področju, ki mu je bilo poznano že iz prejšnjega delovnega mesta. Ustanovil ga je 3. decembra 1991. S proizvodnjo so pričeli v delavnici na 24 m2. V vseh letih proizvodnje je podjetje nenehno širilo svoj proizvodni program. Na trgu se je pojavljalo s številni inovativnimi izdelki. Večina izdelkov je plod lastnega znanja, čeprav podjetje zaposluje kader z največ srednješolsko tehniško izobrazbo. Vendar je v cilju podjetja, da se bo v prihodnje zaposlovalo v proizvodnji tudi višje izobraženi strokovni kader.

Leta 1996 je podjetje doživelo prvo večjo prelomnico v svoji zgodovini. Na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni je prejelo za svoj izdelek, priključek za postavljanje vinogradniških stebrov, zlato medaljo. Iz tega sejma, ki se ga podjetje udeležuje že od svojega začetka, imajo določeni lastni izdelki podjetja kar 10 različnih medalj, od tega štiri zlate. Njihov prvi izdelek je bil nakladalec, ki so ga z leti posodobili in modernizirali. Sčasoma so morali posodobiti tudi svojo proizvodnjo. Tako so najprej leta 2006 v proizvodnji pridobili sodobno lakirnico in nato leta 2010 še CNC plazmo. Podjetje je leta 2009 pričelo sodelovati z italijanskim podjetjem Rotair in je postalo generalni zastopnik njihovih minigoseničarjev v Sloveniji. V svoji proizvodnji so osvojili proizvodni program za minigoseničarje podjetja Rotair. Prav tako je podjetje leta 2009 pridobilo certifikat Slovenske kakovosti. Nato so se leta 2013 na trgu prvič pojavili z novimi sadjarskimi stroji. Razvili so stroje, ki sadjarjem olajšujejo delo v sadovnjakih (obiralne prikolice, stroje za zimsko in zeleno rez v sadovnjakih in drugi). Kakovost sadjarskih izdelkov so kmalu opazili avstrijski trgovci in tako je pričelo podjetje poslovno sodelovati z avstrijskim podjetjem Landring iz Weiza. Zadnja pridobitev podjetja je bila, da so leta 2015 postali generalni zastopnik za italijanske stroje Fischer.

Dve tretjini prometa ustvarjajo v Sloveniji, v tujino pa največ izvažajo v sosednji državi Avstrijo in Hrvaško. Prav tako pa podjetje dobro posluje s podjetjem iz Švice. KMG Podlehnike zaposluje 10 ljudi, ki prihajajo iz okolice Podlehnika. Dva zaposlena sta tudi tuja državljana. Leta 2014 se je podjetje prestrukturiralo iz samostojnega podjetnika v družbo z omejeno odgovornostjo.